- 6 biji telur asingkan putih
- 300 gm gula halus
- 1/4 camca minyak jagung
- 240 gm tepung naik sendiri
- 1 sudu baking powder
- 1/4 sdt cream of tartar
- 1sdt garam
- 1 cawan susu cair
- 10 helai daun pandan (ambil jus)
Cara membuat :
- Pukul 1/2 sukatan gula dengan kuning telur hingga putih. Masukkan minyak jagung dan pukul lagi.
- Masukkan susu yang sudah di campur daun pandan dan garam.
- Masukkan tepung yang telah di ayak dengan baking powder sedikit demi sedikit.
- Dalam bekas lain, pukul putih telur dan cream of tartar hingga kembang, kemudian masukkan baki gula halus dan pukul lagi hingga betul betul pekat.
- Campurkan adunan tepung tadi ke putih telur.
- Sapukan loyang dengan marjerin dan bakar selama 50 minit.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan