Bahan untuk kulit
1 sdt yis,1 sdt garam
25 ml air suam
2 sdm gula pasir
1 biji telur
250 gram tepung gandum
100 cc santan suam/ 2 sdm margarine
Untuk inti
1 tin sardin
1 labu bawang bombay dicincang
2 cili padi potong halus,3 ulas bawang putih dicincang.
2 cili merah dicincang halus
1 biji tomato
2 biji buah keras dihaluskan
1 sdt garam
1 sdt ajinoto
1 sdm gula, minyak masak secukupnya
Cara membuat inti
1.Tumis bawang bombay.bawang putih,hingga harum masukan cili padi,cili merah .
2,Apabila sudah layu masukan sardin, tomato,garam,ajinomoto dan gula .
3.Apabila sudah kering sejukan
Cara membuat kulit
Campur yis,gula ,air dan garam biarkan 10 menit
Masukan tepung,telur dan snatan uli hingga menjadi doh,biarkan selama 1 jam,
Ambil sedikit adunan dan canai nipis masukan inti dan kelim seperti karipap dan goreng hingga kekuningan.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan