Nah sekarang musim buah mangga ,buah ini sangat murah terutama dipasar malam.hampir jemu sebab terlamapau banyak bei 4 kg sahaja baru sepuluh ringgit. Untuk menghindari rasa bosan akhirnya aku bega-bagakan aku buat jem,dan sebagian lagi aku buat lempeng.
Bahan-bahann membuat lempeng .
2 Biji pisang dilenyek
4 sdb tepung gandum
4 sdb tepung kastasd
3 sdm mentega
garam secukupnya
susu segar secukupnya
2 biji telur
Cara membuat
1,Satukan tepung,garam ,mentega ,telur,piisang dalam mangkuk besasar
2;Tuang susu segar secukupnya adunan biarkan cair seperti memnbuat lempeng.
3.panaskan kuali dadarkan adunan ,api jangan terlalu besar.
4.Nah lempeng sudah siap boleh buat minum petang bersama teh ataupun kopi.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan