Bahan
3 biji telur
100 ml susu rendah lemak
1 sdm tepung gandum
Bahan untuk inti
1 ketul ayam
2 ulas bawang putih
1 biji lada benggala ,hijau dan merah
1/2 batang lobak merah
5 biji cendawan butang
1 batang selederi
1 sdm sos tiram,sos cili,,sos tomato dan tepung jagung
1/2 sdt garam
1 sdm minyak
cara membuat
1,Campurkan telur ,susu dan tepung,pukul sehingga sebati
lalu dadar nipis-nipis
2.Tumis bawang putih dan batang serai sehingga wangi.masukan isi ayam
lada benggala merah dan hijau serta cendawan,
3.Masukan sos tiram,sos cili,dan sos tomato,kawcau hingga masak dan pekat
dengan tepung jagung..
4.Akhir sekali ,letakan inti daiata telur dadar dan lipatkan telur tersebut.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan