Khamis, 31 Mac 2011

Tahu jepun masak tunis

Bahan
1 packet tahu jepun
6 ekor udang buang kulit
1 bawang besar,dihiris tipis
2 ulas bawang  merah ,dihiris
2 ulas bawang putih,dihiris
2 cm halia,dihiris
1/2 sdt serbuk lada putih
2 tangkai cil padi
secubit garam
1 sdm sos tiram
150 gram brokoli, 2 batabg cili merah,3batang jagung muda potong serong.
50 ml minyak masak
50 gram lobak merah potong ikut selera
250 ml air

Cara memasak
1,Panasakan kuali potong tahu jepun lalu goreng dan angkat
2.Tumis bumbu  yang diris hingga naik bau,lalu masukkan udang,brokoli,lobak merah serta jagung muda.
lalu masukan air msak hingga sayur agak lembut baru masukan sos dan cil merah
yang di potong'
3.Letak atas pinggan ,siap dihihangkan.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...