- 6 kuning telur
- 2 putih telur
- 50gm gula pasir
- 1 sudu teh cake emulsiffer
- 50gm tepung gandum
- 10gm tepung jagung
- 1/4 sudu teh baking powder
- 1/2 sudu teh pasta pandan
- 60gm mentega (cairkan)
- butter cream (siap pakai)
- keju cheddar (parut)
Cara membuat :
- Kocong telur, gula dan cake emulsiffer hingga pekat dan kembang.
- Masukkan tepung gandum, baking powder, tepung jagung aduk hingga rata.
- Masukkan pasta pandan aduk rata lalu tuang mentega cair secara perlahan. Aduk hingga rata.
- Masukkan adunan loyang persegi berukuran 22x4 yg sudah beralaskan kertas roti. Panggang selama 20 minit dengan suhu ketuhar 180C angkat dan sejukkan.
- Keluarkan bolu dari dalam loyang. Sapu dengan butter cream lalu taburkan keju parut.
- Kemudian, digulung sambil dipadatkan ke bahagian dalam dengan menggunakan kertas roti.
- Dalam keadaan tergulung dengan kertas roti selama 1/2 jam.
- Buka kertas roti potong sesuai dengan selera.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan