Ahad, 20 Mac 2011

Bubur Nasi Ayam

Bahan
400 ml air tambah mengikut keperluan beras
200 gra tulang ayam
100 gram beras
100 gram isi ayam direbus
1 ketul halia muda didiri
1 biji telur
minyak bijan secukupnya
garam,lada sulah secukup rasa

Cara membuat
1.Untuk bubur nasi,campurkan beras dan tulang ayam
kedalam air biarkan ianya masak
2.Setelah masak alihkan tulang ayam,masukan garam,lada sulah secukupnya.Kacau rata
3.Selepas itu,hidangkan bubur nasi panas didalam mangkuk,pecahkan telur mentah
dipermukaan bubur dan kacau hingga sebati
4.Akhir sekali masukan irisan ayam,halia hiris permukaan bubur.Titiskan beberapa titis

minyak bijan dan siap dihidangka'

1 ulasan:

Zuraidah berkata...

Ayam tu kalau di goreng dulu pun boleh kan? Ehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...