Jumaat, 8 April 2011

Sponge kek

Bahan
500 gram tepung Sponge Cake
9 biji telur
125 gram air biasa
10 gram ovalate
125 gram minyak jagung.


Cara membuat Sponge Cake
1Panaskan oven terlebih dahulu. Satukan tepung kedalam  pemutar telur, telur, air, ovalet, ke dalam pemutar telur pukul hingga gebu, masukan minyak jagung dan pukul lagi.
2,Masukan kedalam loyang yang telah dialas kertas dan sapukan minyak bakar selama 45 menit
3,Boleh ditambah pasta cokat atau straubery.
4.Gunakan loyang bersais  10 inchi,

Butter Cream
125 gram butter
500 gram gula icing
Susu  Segar

Cara membuat
1.Putar butter hingga kembang
2,Masukan gula  icing sedikit demi sedikit dan pukul .
Masukan susu  hingga sebati.

Hiasan
Coklat masakan/ coklat Rice,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...