Bahan
1kg tepung gandum
1bungkus yis
3 cawan air suam
2 sdk gula pasir
1 biji telur
1 sdm serbuk penaik
1 sdm lemak sayuran
2 sdm susu pekat manis
2 sdm minyak masak
Minyak untuk menggoreng'
Untuk inti
1 tin sardin lenyek halus 2 labu bawang besar potong dadu.
cili padi ikut pedas hiris halus,daun bawang dan daun sup.
1 sdm air limau nipis
Buat inti
1.satukan semua bahan kecuali daun sup dan daun bawang dan kacau hingga
sebati dan masukan air,apabila kering masukan daun sup daun bawang.
2,Satukan tepung dan bahan bahan lain hingga menjsi doh,kacau dan biarkan
selama 1 jam atau hingga naik.Apabila doh lembut rehatkan sekejap.
3.Ambil sedit doh bulatkan dan letak inti didalamnya,seperti membuat pau biasa.
4.Panaskan minyak dan goreng.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan