Selasa, 12 April 2011

Pau goreng

Bahan
1kg tepung gandum
1bungkus yis
3 cawan  air suam
2 sdk  gula pasir
1 biji telur
1 sdm serbuk penaik
1 sdm lemak sayuran
2 sdm susu pekat manis
2 sdm minyak masak
Minyak untuk menggoreng'

Untuk inti
1 tin sardin lenyek halus 2 labu bawang besar potong dadu.
cili padi ikut pedas hiris halus,daun bawang dan daun sup.
1 sdm air limau nipis

Buat inti
1.satukan semua bahan kecuali daun  sup dan daun bawang dan kacau hingga
sebati dan masukan air,apabila kering masukan daun sup daun bawang.

2,Satukan tepung dan bahan bahan lain hingga menjsi doh,kacau dan biarkan
selama  1 jam atau hingga naik.Apabila doh lembut rehatkan sekejap.
3.Ambil sedit doh bulatkan dan letak inti didalamnya,seperti membuat pau biasa.
4.Panaskan  minyak dan goreng.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...