Bahan
600 gram air
300 gram tepung gandum
1 biji telur
1 sdm tepung jagung
1 sdm minyak jagung
1 sdt garam
sedikit pewarna kuning
Bahan inti
200 gram rempah kari
1 tin sardin dihaluskan
100 ml air
4 cili merah dihiris
2 bawang besar dicincang
2 sdm minyak masak
5 ulas bawang putih dicicang
Garam dan gula pasir secukupnya
Cara membuat
1.Campurkan semua adunan hingga sperti adunan goreng pisang.
2.Kemudian masak diatas kuali dan leperkan secara membulat satu persatu
sehingga habis adunan.ketepikan.
3.Untuk membuat inti panaskan minyak dan tumis bawang besar dan bawang putih
hingga kekuningan.
4.Kemudian masukan rempah kari dan air gaul rata sehingga terbit minyak,
5.Masukan sardin ,cili, garam dan gulapasir ketipikan.
6.Kemudian ambil adunan dadar tadi dan letakkan inti diatasnya.Gulung satu per
satu.
7,Sedia untuk dihidang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan