Isnin, 1 Ogos 2011

Puding Mangga.

Menu berbuka puasa di hari pertama sebagai pembuka selera adalah puding mangga, Bila kita berbuka rasanya ingin makan yang manis-manis.Tapi walau bagaimanapun sebelum berbuka kita hendaklah minum air dulu serta makan beberapa biji kurma  baru makanan yang lainnya.

Resepi Puding mangga
Bahan-bahannya
1 cawan tepung kastard
1 cawan gula
1 cawan isi mangga
5 cawan susu cair
1/2 sdt garam
Sedikit mangga yang dipotong dadu

Cara memasaknya
1.Blend mangga hinnga hancur,masukan bahan yang lainnya kacau hingga sebati,
2.masak diatas api kecil hingga berkilat lau ambil sedikit potongan mangga kacau hingga sebati.
3,Apabila sudah meletup-letup lalu tutup api dan tuangkan kedalam loyang atau acuan .
4.Hias diatasnya dengan potongan mannga.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...