Biskut Almond London

250 gram mentega
1 cawan gula halus
1 biji telur
1/2 sdt esen vanila
3 cawan tepung gandum
1/2 cawan tepung jagung
1/2 cawan tepung naik sendiri
1 sdk emplek/ optimal
Kacang badam
Badam serbuk
Coklat masakan
Mangkuk kertas
Cara memasaknya
1.Ayak tepung gandum,tepung jagung,tepung naik sendiri dan emplek.
2.Campurkan mentega,gula telur,esen vanila hingga menjadi doh yang lembut.
3.Bakar Badam sehinnga dalam 10 menit.
4.Buat adunan agak-agak sebesar guli isikan kacang badam yang dibakar ditengahnya.
5.Lalu bakar adunan biskut tadi sehinnga kekuningan.
6.Masak coklat masakan secara double boiler,lalu salutkan biskut kedalamnya.
6.Hias dengan serbuk badam dan masukan dalam mangkuk kertas.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan