Khamis, 7 April 2011

Pasti Isi Kacang

Bahan
500 gram tepung gandum
175  gram susu tepung
260 ml air  sejuk
150 gram margarine
125 gram gula halus
jem kacang

Cara membuat
1,Campur tepung,gula,garam dan air,tambahkan margarinre sedikit demi sedikit kacau hingga rata.
2.Rehatkan selama 20 menit,gilas adunan setebal 2 cm lalu lipat hingga tiga susun.simpan dalam
peti ais selama 45 menit.
3,Gilas kembali  adunan ,lipat  hingga tiga lipatan '.
4 ,Tipiskan dunan potong 4x7 cm gurat permukannya dengan pisau.
5.Isi dengan kacang,lala gulung, atas permukaan dengan susu cair yang  dicampur drngan kuning telur.
6.Panggang selama 45 menit,

1 ulasan:

Zu berkata...

Nampak macam sedap. Ehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...