Sabtu, 16 April 2011

Bingka Roti Jagung Berlauk

bahan  A
10 roti keping putih
50 ml santan
3 camca tepung gandum
3 sdm mentega cair
3 biji telur,garam

Bumbu lauk /Bahan  B
400 gram daging cincang
2 biji  bawang besar cincang
1 biji ubu kentang potong kecil
1 biji lobak merah potong kecil
2 ulas bawang putih
1/2 cm halia
3 sdm rempah kari daging
3 sdm sos tomato
2 sdm sos cili
500 ml air
1/2 sdt serbuk lada sulah

Bahan hiasan
daun sup,cili merah,bawang goreng dan daun bawang

Cara membuat
1,Campur semua bahan A. bakar datas acuan kue cara/ loyang.
2.Masak kesemua bahan b hingga masak dan pekat.
3;Keluarkan  bingka dan hias dengan bahan lauk,

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...