Bahan A
400 gram bihun
Taugeh,kubis potong halus
Bahan Kuah
400 gram daging cincang
2 bawang merah dihiris halus
2 ulas bawang putih dihiris halus
2 sdb telur
1sdk tepung ubi
Untuk kuah
3 ulas bawang merah dihiris
3 ulas bawang putih
1/2 cm halia,1sdk lada sulah biji
1 batang serai dititik
1sdb pati daging
Cara membuat
1.Tumbuk bawang merah goreng hingga kekuningan masukan bahan tumbuk
Halia dan lada sulah biji hingga naik bau,masuakan air,masukan air masukan juga
pati daging.
2,Untuk bebola sementara menunggu kuah mendidih gaul semua bahan A,bentuk ikut sais
yang kita inginkan.Kuah siap apabila bebola timbul'
3.Rendam bihun dan celur,kemudian tapis.Hidang bersama kubis,taugeh dan bawang goreng.
4,Boleh dimakan bersama cili sos atau tomato sos.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan