Selasa, 12 April 2011

Chiken Pie

Bahan Pasty
150 gram butter
250 gram tepung
1sdt gula
1 kuning telur
1/4 sdt garam

Bahan Inti
1 biji bawang besar cincang
1/2 cawan air,1 cawan daging ayam
2 sdm minyak,  1biji kentang potong kecil'
1 cawan Mix Vagetable
Candawan dihiris halus.
1 sdm tepung jagung+2 sdb air
2 sdm sos tiram, 5 sdm sos cil;3 sdm sos tomato

Cara membuat
1,Pastry. Gaul semua bahan pastri sehingga menjadi  bread Chrumb,masuakan
sedikit air sejuk uli sehingga menjadi doh

Inti.,goreng kentang sampai kekuningana.Panaskan 2 sdm minyak tumis bawang besar
masukan MIx Vagetable,cendawan,ayam cili sos,tomato sos  dan 1/2 cawam air,masak
hingga agk kering lalu masukan garam dan tepung jagung.masak hinnga betul-betul kering.

2.Roll aut doh mengikut acuan pie ,letakan inti didalamnya,dan tutup dengan kepingangan doh
dicucuk dengan garpu dan sisapukan dengan kuning telur,dan bakar dalam oven selama 45 menit.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...