Ahad, 12 Februari 2012

Bergedil Tahu.

Tahu kali ini dibuat bergedil untuk lauk tengah hari disamping harganya murah  ,mudah diperolehi dimana-mana tempat.Tahu  sangat baik untuk dikonsumsi sehari-hari sebab mengandungi protein dari kacang soya.Jadi untuk menarik perhatian anak-anak kita tahu hendaklah divarisaikan menjadi hidangan yang menarik.kali ini tahu kubuta bergedil.

Resepi bergedil tahu
Bahan-bahan
4 keping tahu putih
2 ulas bawang merah dihaluskan
2 ulas bawang putih dihaluskan
2 batang daun selederi dicincang halu
1 kiub pati ayam
1 biji telur.
Minyak masak untuk menggoreng


Cara memasaknya
1.Tahu dihaluskan lalu masukan kesemua bahan,gaul sehingga sebati dan rata.
2.Bentuk adunan ikut selera kita.
3.Goreng dalam minyak panas sehingga kekuningan
4.Hidangkan selagi panas dan boleh dimakan dengan sos cili kesukaan kita.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...