Jumaat, 15 Julai 2011

Kek keladi.

Keladi memang rasanya cukup sedap disamping kolestrolnya sangat rendah.keladi boleh dipelbagaikan menjadi makanan yang sangat sedap .Bukan hanya dikukus tapi dibuat kek juga sedap.Hari ini aku mau masak kek keladi sebagai t6eman minum petang.

Resepi Kek Keladi
Bahan-bahannya
1 kg keladi dibuang kulit kukus dan dihaluskan
1/2 cawan gula
120 ml susu
300 ml air
1/4 cawan tepung gandum
20 gram tepung jagung25 gram gelatin
Beberapa tetes pewarna ungu,
Kelapa parut kering

Cara memasaknya
1.Blend telu dan gula hingga hancur,lalu masukan bahan-bahan yang lainnya kacau hingga sebati.
2.Masak adunan diatas hingga mendidih.
3.Potong kek spa menjadi 3 bagian,ambil satu lapis dan letakan krim diatasnya,ambil lagi satu lapis juga diletakan krim diatasnya buat sampai habis,
4,Tutup kek diatasnya dengan krim dan taburkan dengan kelapa parut kering,

1 ulasan:

sue iss berkata...

KEK KELADI KUKUS CAMNA BUAT KREMNYA YE..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...