Sabtu, 2 April 2011

Kuih Roti Bakar

Bahan :

  • 1 batang roti prancis.
  • 8 biji telur
  • 340 gram tepung gandum
  • 200 gram mentega
  • 560 gram gula pasir
  • 1 tin suu cair campur 1500ml air
  • 1/2 sdt garam
  • 1/2 sdt vanila
  • Loyang untuk membakar


Cara membuat :

  1. Mentega gula dan gula kacau hancur masukan tepung dan kacau hingga rata.
  2. Masukan susu sedikit demi sedikit  sambil kacau hingga habis'
  3. Masukan roti yang disiat-siat kecil kacau rata hingga habis masukan garam dan vanila'
  4. Alas loyang dengan foil spu mentega disekelilingnya.
  5. Adunan yang telah diperap di kisar sekejap. 2 atau 3 saat. Dibubuh ke loyang hingga habis.
  6. Bakar selama 1/2 jam.
  7. Lebih sedap di hidang ketika sejuk.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...