Ahad, 17 April 2011

Kek Telur Berlauk

Bahan
4 bawang besar dipotong danadu dan digoreng perang bubuh garam dan peper sikit
6 biji telur + 3 cawan susu UHT dan esen vanila
1 buku roti perancis / roti putih
Secekak asparagus dicelur/kacang panjang
1/2 ketul dada ayam digoreng dengan margarine
Keju Chedar parut
1 cawan Susu UHT dicampur dengan telur

Cara membuat
1.Leserkan bekas pembakar dengan margarin, corek-corekan roti kecil-kecil.
2.Kemudian masukkan asparagus, bawang goreng, keju parut, dada ayam hingga rata.
3.Taburkan sedikit garam dan kukus dan akhir sekali, tuang adunan  telur susu dan Krim sama rata.
4.Tabur lagi keju parut  diatas sekali dan bakar hingga keperangan.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...